מעצבת פנים/ סטייליסטית
Picture of אפרת שפירא

אפרת שפירא

מהם ההבדלים בין אדריכל / מעצב פנים / סטייליסטית (מלבישת בתים)?

מתי אנחנו צריכים לפנות אליהם ואיך נדע למי לפנות?

כולם יודעים מה ההבדל בין רופא שיניים לשיננית, אך ההבדלים בין אדריכל למעצב פנים פחות ברורים ועל כך אני רוצה לכתוב היום.
התחומים נוגעים זה בזה, אולם כל אחד מהם מהווה תחום התמחות בפני עצמו. האדריכל בוחן את ההעמדה של הבית במגרש. מעצב הפנים מסתכל פנימה, איך הריהוט עומד בחדר, ואילו מלביש הבתים יעניק לבית את האופי והחמימות שהלקוח מחפש.
השוני המהותי הינו רזולוציית העבודה אליה מכוונים.
כאשר אנחנו צריכים לבחור מבין בעלי המקצוע, צריך להגדיר ראשית מה אנחנו מעוניינים לעשות.
אדריכל עובד ברמת המקרו, הוא מעצב ומתכנן את הבתים מאפס.
אם משפצים בית קיים מומלץ לעבוד עם מעצב פנים. מעצב פנים אמון על נושא השינויים במבנה הבית כמו הנמכת תקרות, הזזת קירות, ועוד.
אם רוצים לבצע "רענון" בבית ללא שבירת קירות ושינוי תכנון – מומלץ לשכור את שירותיו של מלביש הבתים שיורד לרמה של הפרטים הקטנים – אמנות, טקסטיל, צבעים וסטיילינג.

אדריכל –

אדריכל הוסמך לתכנן בית מאפס. ליצור יש מאין. הוא יודע לתכנן מבנה עבור מגרש ספציפי, להגיש תכניות להיתר בניה לעירייה, לדאוג שתקבלו היתר כזה. הוא מתכנן את השלד ודואג לקבל אישור ממהנדס ותכנית קונסטרוקציה. בנוסף, הוא אחראי על החלק החיצוני של המבנה – כיצד הוא נראה מבחוץ. לכן אם אתם מתכננים לבנות, הוא בעל המקצוע בשבילכם. כחלק מהכשרתם, אדריכלים נוגעים גם בתחום של עיצוב פנים, אבל לא כולם עוסקים בזה בפועל.

מעצבת פנים –

מעצבת פנים מבררת עם הלקוחות את אורח חייהם, הרגליהם, צרכיהם והעדפותיהם ומתאימה את התכנון של הבית בדיוק אליהם. לדוגמא: היא תבדוק כמה אנשים אוכלים בבית ביום יום וכמה בסופי שבוע, כדי לדעת איך לתכנן את המטבח ואת פינת האוכל, האם אתם רגילים לצפות בטלוויזיה בערב וכמה אנשים יושבים בסלון בעת ובעונה אחת? מה רוחב המיטה המועדף על כל אחד מבני הבית, איך אתם מעדיפים להתקלח? במקלחון או באמבטיה, כמה זוגות נעליים יש לכם וכו וכו'.
המעצבת יודעת לתכנן שיפוצים, זו המומחיות שלה. מרמת ההריסה והבנייה, דרך שינוי חשמל, אינסטלציה ומיזוג אויר ועד לרמת ריצוף, ריהוט, תאורה ואבזור של הבית או הדירה. היא יודעת גם להעריך עלויות של שיפוצים, היא תוכל לומר לכם כמה זמן ימשך התהליך והאם תוכלו להמשיך לגור בבית. מעצבת הפנים תבדוק אתכם מה הסגנון שאתם אוהבים, היא תדבר אתכם על גוונים ועל חומרים ועל פרקטיות של שימוש ועל ניקיון ועל תחזוקה…כל כך הרבה פרטים ולכן חשוב לבחור במישהי שיש לכם כימיה איתה, כי היא תיכנס לכם ל'קישקעס' 😁
חלק מהאדריכלים עוסקים גם הם בעיצוב פנים, ברמה זו או אחרת, אבל לא כולם וחשוב לברר את זה כבר מההתחלה.

ומה זה סטייליסטית / הומסטיילינג או מלבישת בתים?

סטייליסטית, היא מעצבת שאינה עוסקת כלל בשינוי ברמת המבנה, אלא רק בהלבשת הבית. היא נכנסת לעבודה כשהבית מוכן ואין לכם רצון לעשות בו שיפוץ. היא תדאג לרכוש אתכם את הריהוט, התאורה, הטפטים, הגוונים לקירות והאקססוריז. הום סטיילינג הוא השלב האחרון בעבודה של כל מעצבת פנים, לכן כשאתם שוכרים את שירותיה של מעצבת, וודאו שהיא עושה גם הום סטיילינג.
ההבדל בין אדריכלית למעצבת פנים – התחומים החופפים…
כפי שכבר הבנתם, יש חפיפה בעבודה של פונקציות אלה, מה שמייצר לעיתים אי-הבנות. אז מתי כדאי לשכור את שירותיו של מי?

בנית בית מאפס –

כדאי שתשכרו את שני בעלי המקצוע: אדריכל + מעצבת. מדוע? כי חלק מעבודת בניה היא בעצם עיצוב פנים, כל נושא העמדת הריהוט המדויקת, שבעקבותיה מתכננים את החשמל והתאורה, תכנון מדוקדק של המטבח על פי הצרכים שלכם, בחירה של ריצוף ואריחים ותכנון של קירות המקלחת, תכנון ריהוט ונגרות…כל זה שייך לתחום של עיצוב פנים. אם תרצו להגיע עד לרמה הזאת, הכניסו לתמונה גם מעצבת פנים ויפה שעה אחת קודם (לפני בניית השלד). במקרה זה, שיתוף הפעולה בין האדריכל למעצבת הפנים קריטי להצלחת הפרויקט ולכן כדאי לתאם מראש ובכתב מי יעשה מה ולדאוג שיהיה שיתוף פעולה פורה ביניהם. כמובן שהתמחור של כל אחד מבעלי המקצוע, תלוי בהיקף העבודה שהוא עושה. לכן, חשוב מאוד שתבדקו מה אתם מקבלים מכל אחד מהם.
שיפוץ שכולל גם תוספת בניה עליה נדרש היתר מהרשויות –
כדאי שתשכרו את שירותיו של אדריכל + מעצבת פנים.
מדוע? כי למרות שעיקר העבודה הוא עיצוב פנים, מעצבות פנים לא מגישות תכניות לעיריה. זו עבודה של אדריכלים.

שיפוץ דירה או בית –

זו בפירוש עבודה של מעצבת פנים. בין אם מדובר בשיפוץ גדול או קטן, בדירה קטנה או בדירת יוקרה, עם שבירת קירות נרחבת או מצומצמת.
עיצוב דירה מקבלן –
זו עבודה של מעצבת פנים. אדריכלים כמעט שלא מתעסקים בזה.
 
רוצים להחיות את החלל שלכם בדרכים שלא דמיינתם שאפשר?
דרגו את המידע

שיתוף הפוסט